Училище за Герои

В “Училище за герои”, посрещаме групи, както деца/ученици на възраст между 3-18 години., така и възрастни (група) над 18 години. 

При нас имате възможността да се докоснете до историята на прабългарите и древните траки по един атрактивен, завладяващ, вдъхновяващ и развиващ начин. Посяваме семенцето на самоуважението, вярата в собствените си способности като ви докосваме до нашата древна и величествена история. 

Подпомагаме за внедряването на основни морални и човешки устои у децата, които ще им помогнат да се превърнат в пълноценни личности, да обичат историята си, да чувстват отговорността да бъдат добрите примери и да го предават на бъдещите поколения.
Включването на елементи от историята в образователния опит както на децата, така и на възрастните може да има дълбоко въздействие върху събуждането на героя във всеки един от нас. Чрез представяне на исторически герои и разкази имате възможност да се свържете с миналото, да научите ценни уроци и да култивирате чувство за идентичност и цел.

Какво включва “Училище за герои”

Урок по героизъм

Това е динамична беседа по величествените картини в изложбата ни, чрез която на база на исторически събития и преживявания, ще се запознаете по един интерактивен начин с дадения исторически период. Нашите артисти, облечени с автентични дрехи, отговарящи за епохата, ще разказват истории, с които ще можете да изследвате добродетелите и смелостта, които историческите личности въплъщават. Ще се докоснете и до автентични доспехи и съоръжения от съответната епоха и ще имате възможността да се снимат с тях.

Творчески и занаятчийски дейности

В тази зона ви предлагаме, пространство да изследвате своите артистични таланти и креативност чрез различни дейности на тема история, а децата ще изработват кукли, глинени монети на български владетели, рисуват исторически символи, пишат букви на глаголица, разказват истории и др.
Творческата зона ви предоставя платформа за артистично изразяване, като същевременно задълбочава разбирането ви за различни исторически периоди и събития.

Урок по стрелба с лък

Тук ще имате възможността да изпитате изкуството на стрелбата с лък, умение, което е било неразделна част от много исторически цивилизации. Под ръководството на обучени инструктори ще можете да научите повече за техниките и историята на стрелбата с лък, докато сами се занимавате с тази древна практика.

Опитвайки се в стрелбата с лък, децата не само развиват физическа координация и фокус, но и придобиват по-дълбока оценка за ролята на стрелбата с лък при оформянето на исторически събития и общества. Зоната за стрелба с лък предлага забавно и образователно изживяване, което позволява на децата да влязат в обувките на стрелци от миналото, свързвайки ги с историята по осезаем и вълнуващ начин.

Тракийски игри “Арети”

Зона Арети на Тракийски игри предлага на децата уникално и завладяващо изживяване, потапяйки се в света на древната тракийска култура. В тази интерактивна учебна зона децата имат възможност да се включат в традиционни тракийски игри и дейности, като стрелба с лък, хвърляне на копие, бягане, боравяне с оръжия, като им предоставят практическо разбиране на обичаите и практиките на тази древна цивилизация.  Участвайки в тези игри, децата не само се забавляват, но и получават ценна представа за ежедневието и развлекателните дейности на нашите предци.

За кого е подходящо “Училището за герои?

Работим с организирани групи и приемаме училищни групи от деца между 1-ви и 12-ти клас, приемаме групи деца от детските градини и детските центрове между 4 и 7 годишна възраст, както и групи възрастни над 18 годишна възраст.
Времетраене: 3 часа.

*Записването се случва предварително, като ни се обадите и ви подадем свободните дни и часове. Запазването на деня и часа се случва след превод на таксата за посещение.

0888776155 – Цветелин Марков

Ул.Жак Фардел 2 в „Малинова долина“.
Как да стигнете? Като карате по околовръстното от „Икея“ към „Симеоновско шосе“, влизате в локалното където е бензиностанция OMV и веднага след нея завивате в първата в дясно. Тя е на около 50 метра след OMV. И като завиете, карата само направо. След около 100 метра асфалтовия път свършва, а вие продължавате пак направо и след около 200 метра в дясно ще видите изложбата „Историческо изкуство София“. Ще я познаете по брандираните с исторически картини прозорци.
До нас стига градски транспорт 111, Е123, 67

Очакваме ви!

Галерия

Разгледай галерията от снимки

ЗА НАС

Екипът на “Историческо изкуство” ЕООД вярва, че за всеки човек е важно да има смисъл в живота. В подкрепа на това създадохме метод за решение в тази посока!

КОНТАКТИ

Историческо изкуство © 2024 | Всички права запазени | Политика за поверителност | Общи условия